top of page
TOP agenda

AGENDA | NEUSNIEUWS
2023

Overzicht van alle actuele en aankomende

exposities en activiteiten  

Oktober- november: Geurkunstproject 'OASIS; Olfactory art Sceneries in Scent', Olfactory art tour, op uitnodiging van Seoul Gourmet Organisation, Jeju Island, Zuid Korea.  Artist in recidency project; volg op Instagram.

Gepland:(nadere info volgt)
maart 2024, Groepsexpositie, Galerie Art Hilversum, Hilversum
mei 2024, Groepsexpositie de Onafhankelijen, Amsterdam

Voorjaar 2024: Variatie op de Japanse KODO ceremonie (beleving, workshop)

 

actueel

Net geweest 

'Smells like Roses', Olfactory art exhibition, Oranje hof, Museum Te Awahou -Nieuwe Stroom, Foxton, New Zealand | april- juli 2023

 

'Kracht' | Groepstentoonstelling | Loods 6 | Amsterdam | mei 2023

'Natuur als Leidraad ' | Tentoonstelling | Galerie DNA| Deventer | maart - april 2023

'Zinnenprikkelend' | multizintuigelijke tentoonstelling | Weefhuis|  Zaandijk | maart - april 2023

'Broze aarde' | Event ; gedicht, muziek, dans en geurkunst | VU- Amsterdam bij Apostolisch genootschap | Amsterdam april 2023

Smells likeroses

En alsof de tentoonstelling nog niet genoeg was om de zintuigen te prikkelen, hebben we nog een speciale verrassing voor de openingsdag op 1 april. Gebaseerd op een performance van Claudia de Vos zal de Nederlandse muzikant Cézanne een multi-zintuigelijke rozen ceremonie uitvoeren om de opening van de tentoonstelling "Smells like Roses" te vieren.

Internationale tentoonstelling
'Smells Like Roses'
1 april t/m 2 juli 2023

Laat je zintuigen prikkelen door een unieke samenwerking van drie geurkunstenaars; Raewyn Turner uit Nieuw-Zeeland, Claudia de Vos en Frank Bloem uit Nederland. Mogelijk gemaakt door de prestigieuze Oranje Trust, hebben zij hun krachten gebundeld om een ongeëvenaarde tentoonstelling te creëren genaamd "Smells like Roses". De tentoonstelling zal plaatsvinden in het prachtige museum Te Awahou- Nieuwe stroom in Foxton, Nieuw-Zeeland en belooft een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden voor alle bezoekers.

Om de tentoonstelling compleet te maken, zal de Nederlandse Caro Verbeek, een expert op het gebied van geurgeschiedenis, de introductietekst schrijven voor de tentoonstelling "Smells like Roses". Haar tekst richt zich op historische geuren uit Nederland en hoe deze van invloed zijn geweest op de Nederlandse cultuur en kunst. 

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en ongewone ervaring, "Smells like Roses" is een must-see & smell tentoonstelling. Mis deze kans niet om een reis door de wereld van geurkunst te maken en de prachtige samenwerking tussen Nederland en Nieuw-Zeeland te ervaren. Koop nu je kaartjes en maak je klaar voor een ervaring die al je zintuigen zal doen ontwaken!

Zinnenprikkelend

Tentoonstelling
'Zinnenprikkelend'
31 maart tot met 10 april

Zinnenprikkelend is de titel voor de jubileumexpositie van stichting Het Weefhuis.

Na 20 jaar exposities voor zienden, wil het bestuur iets doen voor mensen met een visuele beperking. 10 dagen lang zal Het Weefhuis in het teken staan van de vijf zintuigen. Speciaal voor mensen met een visuele beperking, maar vooral ook voor iedereen die zich wil laten verrassen.

Ik toon er het olfactorische wandtapijt

'Touch of Nature'


Weefhuis, Lagedijk 39,  1544 BB   Zaandijk

Wisselende openingstijden:

Kijk HIER voor het programma

Logo.Zinnenprikkelend.1.jpg

V

Cacaoceremonie
Cacaoceremonie
met Rozenritueel
voor groepen
8- 10 personen 
  • Instagram

Altijd al eens een cacaoceremonie willen meemaken? Het bijbehorende rozenritueel vervolmaakt de ervaring. Deze cacaoceremonie met rozenritueel  geef ik samen met therapeut Linda Stapel.

De Ger.jpg

Investering*: € 125,- per persoon;
lunch inbegrepen,
inclusief flesje rozenhydrolaat en LoveActivation raamsticker.

*deze ochtend bestaat uit twee workshops door twee experts, gewoonlijk € 75,- per workshop.
Echter, voor deze hele ochtend hoef je in plaats van € 150,- maar € 125,- te investeren.

Rozenritueel| Claudia de Vos.jpg

09.30-14.00

locatie: Yurt "de GER'

Hilversumse meent

Wat is het

Via smaak, geur, muziek en een geleide meditatie word je meegenomen in een bijzondere zintuiglijke beleving. Zo kan er een grotere ontvankelijkheid ontstaan voor het creëren van goede voornemens en het vinden van antwoorden op mogelijke innerlijke vragen. Iedereen dit kan meedoen op eigen gevoelsniveau.

Hoe werkt het
Door gebruik te maken van de werkzame stoffen van pure rauwe cacao met haar expliciete smaak én de geurstoffen van de roos worden de zintuigen geopend. Een geleide meditatie voert deze ervaring verder door je lichaam heen. Tijdens het luisteren van muziek – live gegenereerd door een roos- voeren we enkele ‘rituele’ handelingen uit met rozengeur om je positieve voornemens te bekrachtigen.
 
Aan het einde van de gezamenlijke beleving gebruiken we een lichte lunch; een zacht gekruide Dahlsoep met nan-brood zoals deze in tempels in India wordt geserveerd. Er is dan gelegenheid om, voor wie dat wil, ervaringen uit te wisselen.

Geurwandeling
GEURWANDELING:
Wandelende natuurbeleving met ruiken en voelen

.

We gaan met een select gezelschap op pad

Deze beleving is € 79,- p.p.(4- 8 personen)

Kleed je warm en waterdicht aan, neem je eigen beker mee; wij zorgen voor thee.

Als het miezert gaan we toch, bij hoosbuien verplaatsten we de natuurbeleving

Op aanvraag te boeken 

13.30- 16.00

locatie: bos bij Hilversum

Samen met natuurbelevingsexpert Agnes Meijs en geurpsycholoog Claudia de Vos ga je met al je zintuigen het bos beleven.

 

Agnes weet als geen ander hoe je het bos op een ‘aardse’ manier kunt waarnemen door onder andere bosbaden. Ze heeft jarenlange ervaring als natuurcoach waarbij ze de natuur gebruikt als spiegel om jezelf te ontdekken.

 

Claudia laat je met je neus in de wind bewust worden van geuren die de natuur voortbrengt. Ze laat je een spectrum van bosgeuren ervaren; de geur van de boom zelf, de essentiële olie ervan en de bijbehorende verhalen. Met als toetje een ontspannen geurmeditatie in het bos. Een middagje even ‘er helemaal uit zijn.’

 

En wie gegrepen is door de geurbeleving en er geen genoeg van krijgt, kan na afloop het nieuwe boek van Claudia ‘Geurpsychologie voor iedereen’ aanschaffen!

Online

V

ONLINE

For BOTANICA 2020
VIRTUAL  olfactory tour

ONLINE expositie 

HIER te bezoeken 

Botanica 2020 was the fifth edition of an international and independent conference series that showcases excellence in clinical aromatherapy and related herbal therapeutics. It brought together researchers, aromatherapists, herbal medicine practitioners, allied health professionals, aromatic and medicinal plant growers, distillers and suppliers from around the world.

For this conference I had created a special created virtual olfactory ART Tour. Scents to go with the artworks can be ordered via this site.

V

neuzen in het pinetum

 Neuzen in het Pinetum
Route voor blinden en slechtzienden
23 april- 31 oktober (jaarlijks)
naar verwacht opnieuw geopend vanaf 2022

Openingstijden 

Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 16:30 uur
Zaterdag en zondag: 12:00 tot 16:30 uur

Pinetum Blijdenstein
Van der Lindenlaan 125
Hilversum

Meer info

Neuzen in het Pinetum ’bestaat uit een speciaal geur-, kunst- en bomenpad in de botanische tuin Pinetum Blijdenstein in Hilversum (Nederland). Pinetum Blijdenstein heeft een van 's werelds meest complete collecties Gymnosperms - en maakt deel uit van de Nederlandse Nationale Plantencollectie. Het pad dat ik in 2014 heb ontworpen voor het Pinetum is een pad dat langs een selectie bomen leidt. Bij vijf van deze bomen staan kisten met speciale geurende kunstvoorwerpen en audio, verwijzend naar de bomen, die zo hun verhalen tot leven brengen. 

Blindenroute Neuzen in het Pinetum Claud

na live bezoek nu ook online tentoonstelling GEURZICHT
sense of nature

Natuurlijke geuren hebben een helende kracht en roepen beelden en herinneringen op die Claudia de Vos in haar kunstobjecten en installaties tot uitdrukking brengt. Deze geuren, afkomstig van bloemen, planten en bomen zijn daarnaast ook daadwerkelijk te ruiken in de kunstwerken zelf.

 

De tentoonstelling omvat geurende keramische beelden, schilderijen en zelfs wandtapijten. Met Geurzicht opent Claudia een venster naar de wereld van natuurlijke geuren.

Mosmeisje| Claudia de Vos (2021) small .
Geurzicht _ Tentoonstelling _web.jpg

Mosmeisje (2021) | Claudia De Vos >

‘Wilde geuren bij ‘Die Brücke’ – tussen neus en kunstwerken’
Museum Kranenburgh
26 september 2021

GEWEEST

zondag 26 september 2021

Museum Kranenburgh

Hoflaan 26

Bergen NH

>> MUSEUM KRANENBURGH

Met onze zintuigen verbinden we ons met de buitenwereld. De meeste beeldend kunstenaars maken gebruik van het zien om hun innerlijke wereld over te brengen naar de toeschouwer. In het expressionisme van ‘Die Brücke’ wordt kleur en vorm gebruikt om een gevoel over te brengen; de idylle van het buitenleven en de verbondenheid met de natuur in zinnelijke kleuren en uitbundige vormen. Wat zou er gebeuren als we het zien zouden vervangen door het ruiken? Hoe zou het werk van die Brücke dan overkomen? Is kleur en vorm te vertalen naar geur?

Geurworkshop- Zintuiglab

In dit experimentele zintuiglab in museum Kranenburgh neemt geurpsycholoog en beeldend kunstenaar Claudia de Vos mee u mee in de wereld van het ruiken. We verkennen de werking van natuurlijke geuren op de psyche waarin herinneringen en de inhoudsstoffen van natuurlijke geuren een grote rol spelen. U kiest u één van de werken van de Brücke en gaat in kleine (coronaproof) groepjes aan de slag om een ‘vertaling’ van het werk naar geur te maken

Tijdens dit zintuiglab is ook één van de geurkunstwerken van Claudia te beleven

Geweest


Symposium Spatial Well-Being

KunstLOC Brabant | LOC hal | Tilburg

Inspiratiedag met praktijkvoorbeelden

Architecten, ontwerpers, kunstenaars en musici kunnen veel bijdragen aan een prettige zorgomgeving ofwel ‘een healing environment’. In deze setting heb ik een lezing over Geurpsychologie en geurkunst verzorgd.

Healing%20environments%20Kunstloc%20brab

Expo-ervaringsruimte
 Ministerie van Financiën
Contemplatie Zone

In deze expositie bij het ministerie van financiën hing het het vierluik Cedar Tree Heritages (3d wandobjecten met geur.

Het project is een samenwerking met curator Justine Kontou die die hiervoor een speciale 'Contemplatie Zone’ had ingericht

 

 

.

MIN_fin_Cedar_tree_Heritages|_foto-_©Nic

 Foto :Nick Bookelaar

'LICHT'
groepstentoonstelling
van De Onafhankelijken 
14 tot 18 december 2022

Kunst kapel

Prinses Irenestraat 19

Amsterdam

Openingstijden tentoonstelling:  dagelijks  12.00- 18.00

zaterdag 12.00- 21.00

Natuurlijke geuren hebben een helende kracht en roepen beelden en herinneringen op die ik in mijn kunstobjecten en installaties tot uitdrukking brengt. Deze geuren, afkomstig van bloemen, planten en bomen zijn daarnaast ook daadwerkelijk te ruiken in de kunstwerken zelf.

 

In deze groepstentoonstelling toon ik de olfactorische wandtapijt 'Woudh Wide Web'. 

bottom of page