Mijn verhaal

Claudia De Vos  | Hilversum | NL 

Master of Arts (MAP-D) | HKU  Hoge school voor de kunsten Utrecht  ‘89

Natuurgeneeskundige Aromatherapie | SBA Cum laude ’06

Jungiaanse psychologie | Odrerir  ’07

Lid van kunstenaarsvereniging  'De Onafhankelijken'  te Amsterdam

Na het voltooien van de kunstacademie(HKU)ben ik met name bezig geweest met beeldende kunst en de commerciële toepassingen daarvan in de media. Door de jaren heen heb ik een steeds grotere interesse gekregen in de werking van zintuigen, waarbij de reukzin, natuurlijke geuren en geurbeleving mijn grootste fascinatie had. Inmiddels is dit het hart geworden van de beeldende kunst die ik maak. Installaties en objecten met geur waarin de psychologische werking en symboliek van geur steeds een prominente plaats inneemt. 

Om gefundeerde kennis te krijgen in de werking van geur, heb ik de beroepsopleiding natuurgeneeskundige aromatherapie en een studie psychologie rond het gedachtengoed van C.G. Jung gedaan. Na het afronden hiervan ('06) ben ik mij blijven verdiepen in de materie door het volgen van seminars, symposia en colleges. Mijn kennis deel ik door middel van voordrachten, trainingen, publicaties, radioitemsperformances(foto)en de kunst die ik maak. 

In 2020 is mijn boek 'Geurpsychologie voor iedereen' verschenen bij uitgeverij Akasha.

De geuren die ik gebruik hebben een streepje voor. Het zijn geuren uit eigen destillatie en van erkende destillateurs. Ze zijn biologisch, onbewerkt en er is niet mee geknoeid. 

IMKER (bij-zonder leuk)

Omdat natuur ertoe doet.

En behalve dat, hebben bijen een waanzinnig groot geur-vocabulaire!Ik ben naast imker ook bestuurslid bij Imkervereniging Hilversum en Wijdemeren

BE A FRAGRANT CONNECTION

LETS SOCIALIZE

 eh......?

Ik dacht dat je het nooit zou vragen :)

© 2020 CONNECTING SCENTS | GEURAMBASSADEUR | CLAUDIA DE VOS