Olfactory - Geur Concept

Een verhaal kun je op verschillende manieren vertellen. Woord, beeld.. maar ook met geur. Een verhaal waarbij een geur geroken wordt maakt een grotere indruk en is gemakkelijk te onthouden. Dat komt door de manier waarop geurinformatie in onze hersenen wordt verwerkt, waardoor geur eigenlijk een snelweg naar onze emoties vormt.

 

Het waarnemen van een geur zorgt voor onmiddellijke toegang tot onze herinneringen en kan kennis ophalen die we, onbewust, zijn vergeten. Een geurbeleving kan inzichten activeren, zelfs voordat we ze (bewust) denken. De verklaring hiervoor vinden we binnen het vakgebied van geurpsychologie.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de effecten van natuurlijke geuren op mensen. Met mijn kunst en lezingen communiceer ik dit brede spectrum van geurperceptie. Daarnaast geef ik hierover advies, workshops en verzorg ik publicaties.

De objecten en installaties die ik maak bevatten natuurlijke geuren: onbewerkte aromatische grondstoffen en is 'ruikbaar'. De kunstwerken zijn opgebouwd uit uiteenlopende materialen zoals keramiek, tekeningen, fotografie, stoffen en gevonden voorwerpen.

8
redenen
WAAROM
GEUREN
COMMUNICEREN

 Geurambassadeur | Ambass'Odor

connecting scents <>connecting people

neuslogo 2018 _ Connecting scents.jpg

BE A FRAGRANT CONNECTION

LETS SOCIALIZE

 eh......?

Ik dacht dat je het nooit zou vragen :)

© 2020 CONNECTING SCENTS | GEURAMBASSADEUR | CLAUDIA DE VOS