BE A FRAGRANT CONNECTION

LETS SOCIALIZE

 eh......?

Ik dacht dat je het nooit zou vragen :)

© 2019 CONNECTING SCENTS | GEURAMBASSADEUR | CLAUDIA DE VOS 

Olfactory - Geur Concept

Een 'geparfumeerd verhaal' is gemakkelijk te onthouden omdat de reukzin verbonden is met onze oude hersenen. Geur is daarom de snelweg naar onze emoties. Het waarnemen van een geur zorgt voor toegang tot onze herinneringen en kennis die we hebben (maar wellicht zijn vergeten). Een geurbeleving kan toegang geven tot inzichten die kunnen verlichten, zelfs voordat we ze denken. De verklaring hiervoor vinden we binnen het vakgebied van geurpsychologie. Met advies, lezingen, workshops en publicaties geef ik mijn kennis hierover door.

‚Äč

De objecten en installaties die ik maak bevatten natuurlijke geuren: onbewerkte aromatische grondstoffen en is 'ruikbaar'.

De kunstwerken zijn opgebouwd uit uiteenlopende materialen zoals keramiek, tekeningen, fotografie, stoffen en gevonden voorwerpen.

 

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de effecten van deze geuren op mensen. Via mijn kunst communiceer ik dit brede spectrum van geurperceptie. In elk kunstwerk onderzoek ik steeds een specifieke geur(beleving). Dit onderzoek omvat o.a. de chemische samenstelling van de geur, een historische of culturele context hiervan en de individuele óf mogelijke universele geurbeleving.

8
redenen
WAAROM
GEUREN
COMMUNICEREN

In mijn rol als Geurambassadeur

vertegenwoordig ik de diverse 'stemmen' van natuurlijke geuren