top of page

GEURPSYCHOLOGIE   

Tropical Leaves
GEUR
EN
COMMUNICATIE
>

Geuren zijn helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard.

Ze zetten aan tot herinneren, overdenken en praten en hebben in ons dagelijks leven grote invloed op ons welbevinden. Geuren kunnen een ruimte die kil aandoet, gezellig maken. Ze zorgen voor sfeer en kunnen een gevoel van veiligheid en rust oproepen.

 

Weer andere geuren zetten juist aan tot actie. Geuren kunnen er ook voor zorgen dat we plekken en mensen vermijden. En lievelingsgeuren zijn vaak geuren die we als bedwelmend en aantrekkelijk ervaren en ons meevoeren naar liefde en levenslust.

Geurpsychologie voor iedereen >

Ruiken, herinneren en ervaren

Het waarnemen van een geur zorgt voor onmiddellijke toegang tot onze herinneringen en kan ervaring of kennis ophalen die we schijnbaar zijn vergeten. Ook kan een geurbeleving uitnodigen tot een gesprek, een beleving verrijken en een prettige sfeer creëren. De verklaring hiervoor vinden we binnen het vakgebied van geurpsychologie.

Mijn expertise is het werken met natuurlijke geuren en kennis van het psychologische effect van deze geuren op de mens. Tijdens de lezingen en trainingen die ik over dit onderwerp geef, leer je hoe je gebruik kunt leren maken van de specifieke eigenschappen van natuurlijke geuren.

Hier heb ik ook een boek over  geschreven: 

 'Geurpsychologie voor  iedereen'.

Op de pagina PUBLICATIES vind je diverse artikelen, linkjes naar audio en video's over geurspychologie.

Ik geef geuradvies aan bedrijven en instellingen en ontwikkel ik daarnaast corporate scents. Wil je weten welke geuren passen bij jouw vraag of je die van je bedrijf, dan maak ik een op maat gemaakt geuradvies .

De objecten en installaties die ik maak bevatten òòk natuurlijke geuren en zijn daardoor ruikbaar. Ze zijn bijzonder geschikt om geplaatst te worden op locaties waar mensen met elkaar in gesprek willen komen, als zintuigelijke element bij presentaties of als object in rust-, yogaruimtes of  thuis.

Kijk ook eens naar de informatievideo over mijn geurkunst >

bottom of page