TOELICHTING

connecting scents - connecting people

Het waarnemen van een geur zorgt voor onmiddellijke toegang tot onze herinneringen en kan ervaring of kennis ophalen die we schijnbaar zijn vergeten. Ook kan een geurbeleving uitnodigen tot een gesprek, een beleving verrijken en een prettige sfeer creëren. De verklaring hiervoor vinden we binnen het vakgebied van geurpsychologie.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de psychologische effecten van geuren op mensen. Tijdens de lezingen en trainingen die ik over dit onderwerp geef, verwerf je kennis waardoor je gebruik kunt leren maken van de specifieke eigenschappen van natuurlijke geuren. Hier heb ik ook een boek over geschreven: 'Geurpsychologie voor  iedereen'.

 

Wil je weten welke geuren voldoen aan jouw vraag of je die van je bedrijf, dan is een op maat gemaakt geuradvies ook mogelijk.

De objecten en installaties die ik maak bevatten òòk natuurlijke geuren en zijn daardoor ruikbaar. Ze zijn bijzonder geschikt om geplaatst te worden op locaties waar mensen met elkaar in gesprek willen komen, als zintuigelijke element bij presentaties of als meditatief object in rust- of yogaruimtes.

Kijk ook eens naar de video over mijn geurkunst >

Tropical Leaves
GEUR
EN
COMMUNICATIE

Geuren zijn helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard.

Ze zetten aan tot herinneren, overdenken en praten en hebben in ons dagelijks leven grote invloed op ons welbevinden. Geuren kunnen een ruimte die kil aandoet, gezellig maken. Ze zorgen voor sfeer en kunnen een gevoel van veiligheid en rust oproepen.

 

Weer andere geuren zetten juist aan tot actie. Geuren kunnen er ook voor zorgen dat we plekken en mensen vermijden. En lievelingsgeuren zijn vaak geuren die we als bedwelmend en aantrekkelijk ervaren en ons meevoeren naar liefde en levenslust.

Geurpsychologie voor iedereen >