top of page
Geurpsychologie voor iedereen | Claudia

Reacties van de lezers

– Hans Alma, hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Vrije Universiteit Amsterdam:

Claudia de Vos opent letterlijk een nieuwe wereld door ons te helpen beter te ruiken. We ontdekken hoezeer geuren verbonden zijn met emoties, herinneringen en relaties. Een prikkelend boek voor iedereen die tot rijkere waarnemingen wil komen.

Benieuwd wat andere lezers van het boek vinden? Lees mee >

Geurpsychologie
voor iedereen

Een aromatisch kompas in de wereld van essentiële oliën

In dit boek neemt geurpsycholoog Claudia de Vos je mee in een wereld die onzichtbaar is voor het oog maar des te belangrijker voor ons gevoel van welzijn. Met verhalen, uitleg, achtergronden, geurkunst en een geurkompas wordt het onzichtbare zichtbaar, ofwel ruikbaar. Je krijgt hiermee de sleutel in handen om het levensgeluk van jezelf of anderen te verbeteren.

Geuren zijn helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard. Ze zetten aan tot herinneren, overdenken en praten en hebben in ons dagelijks leven grote invloed op ons welbevinden. Geuren kunnen een ruimte die kil aandoet, gezellig maken. Ze zorgen voor sfeer en kunnen een gevoel van veiligheid en rust oproepen. Weer andere geuren zetten juist aan tot actie. Geuren kunnen er ook voor zorgen dat we plekken en mensen vermijden. En lievelingsgeuren zijn vaak geuren die we als bedwelmend en aantrekkelijk ervaren en ons meevoeren naar liefde en levenslust.

 

Hoe zou het zijn als we deze kennis toepassen in ons dagelijks leven? Want met natuurlijke geuren afkomstig van planten en bloemen – essentiële oliën – kunnen we een persoonlijk, aromatisch palet samenstellen om ons geestelijke en fysieke welbevinden te ondersteunen.

Anker 1
Claudia de Vos-2.jpeg
Artikelen en topics
Gezien in en gehoord over 

Artikelen | Topics over het boek

(Klik op de linkjes om te lezen of te luisteren)

De Nachtzoen NPO 2>

The Optimist >

Wendy Online >

Intermediar >

Grazia magazine >

Lunchroom met Patricia Nagelkerke - NH Radio >

Middag met Mattijs - EVA radio >

June tot Twaalf met June Hoogcarspel - NH Radio >

Claudia de Vos is geurpsycholoog en beeldend kunstenaar.

Ze is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en  voltooide cum laude een beroepsopleiding natuurgeneeskundige aromatherapie. Daarnaast deed ze een studie jungiaanse psychologie. Claudia omschrijft zichzelf als ‘geurambassadeur’: met haar artikelen, interviews, exposities, trainingen en voordrachten vertegenwoordigt zij de wereld van geur.

Geurpsychologie voor iedereen. Een aromatisch kompas in de wereld van essentiële oliën | Claudia de Vos
Paperback | Geïllustreerd | € 24,50 | 344 blz. | ISBN 9789460151989  | uitgeverij Akasha

bottom of page