GEUR EN REUK-TRAININGEN

 
TOPICS LEZINGEN OF WORKSHOPS
Psychologie
van geur

Psychologie van geur: interactieve lezing waarin wordt uitgelegd waarom geuren effect hebben op de psyche en wat hun mogelijke toepassingen in de praktijk kunnen zijn. Daarnaast wordt een aantal geuren aangeboden om de effecten zelf te ervaren.

Topic
Topic
Geuren uit
het oude  Egypte

Geuren uit het oude Egypte:

 Een mystieke en van spiritualiteit doordrongen samenleving.  Onzichtbare en welriekende geuren  konden worden waargenomen wat het tot iets goddelijks maakte. Geurbeleving speelde daarom een belangrijke rol in de Egyptische samenleving. Tijdens deze lezing wordt niet alleen het religieuze aspect van geur in het oude Egypte besproken, ook het praktische gebruik van parfum.

Topic
Arabische 
parfums en oriëntaalse geuren

Arabische parfums en oriëntaalse geuren:

Tijdens deze lezing wordt u meegenomen op reis door de wereld van  oriëntaalse geuren. Aan de hand van diverse geursamples en beeld worden oude parfumtradities en de historie van deze geuren belicht. We zullen ook drie belangrijke oosterse geuren verkennen.

Topic
Napoleon
Joséphine

Tijdens deze lezing waarin we aan de hand van een aantal historische objecten het tijdperk van Napoleon en Joséphine induiken, wordt u meegenomen in een wereld vol heerlijke geuren. U leert over liefdesparfums en afrodiserende ingrediënten. Indien gewenst kunt u in de aansluitende workshop vervolgens uw eigen 'Eau de l’Empereur’ maken.

Topic
GEUR!
speciale editie voor
blinden &
slechtzienden

Geuren kunnen een geweldige manier zijn om de verbeelding vorm te geven. In deze speciale lezing voor mensen met een visuele beperking worden geluidsfragmenten en tactiele materialen gebruikt in aanvulling op geursamples om de verbeelding nog meer te prikkelen.

Topic
van
Plant tot Parfum

Van plant tot parfum, van grondstof tot eindproduct. Tijdens deze lezing met geurbeleving maak je kennis met de aromatische plantkunde tot en met

de extractie van geuren.

Een aanvullende  destillatie workshop waarin je naar huis gaat met een eigen hydrolaat of etherische olie maakt de geurervaring compleet.