top of page
Geur en rituelen
Fluisterklokjes; ritueel met geur | Clau
Geur bij rituelen

Sinds kort is er een afscheidsritueel met geur beschikbaar bij uitvaartlocatie 'afscheid in de schaapskooi' . Ook kan er op aanvraag bij het afscheid  geurkunst worden geplaatst.

 

Naar boven ^  

Kijk op de website van "Afscheid in de schaapskooi' voor alle informatie en mogelijkheden.

Pinetum proefloop 11.JPG
Geur-, kunst en bomenroute
voor blinden

Het Pinetum Blijdenstein in Hilversum heeft, als een van de eerste botanische tuinen in Nederland, zijn bomentuin ingericht voor een bezoek door blinden en slechtzienden. 

Naar boven ^

De route zorgt voor een geur- en voelbeleving en vertelt het verhaal van de bijzondere bomen in de tuin, zoals de ceder, de hinoki cipres en de levensboom. De route bestaat uit een aantal kunstobjecten die zijn voorzien van de originele, natuurlijke geur van de betreffende boom. Elk object vertelt een multizintuiglijk verhaal over de geschiedenis, het gebruik en de symboliek van de boom. Dit gebeurt door gebruikmaking van geur, tastzin, audio en beeld. Met al deze aspecten is de bomenroute een unieke beleving voor zowel de blinde als de ziende mens.

Video reportage Blindenroute >

Site van het PINETUM >

Pelgrimsdieren GVdag.jpeg
Geur als tool
bij trainingen

Verbeeldingsvolle pelgrimage voor geestelijk verzorgers

(Samenwerking met Prof. H. Alma)

Aan de hand van de verbeeldingscyclus die in de lezing van prof Alma besproken is, ondernemen de deelnemers een gezamenlijke pelgrimstocht rond de vraag 'wat hoop ik voor mijn werk als geestelijk verzorger?'

Naar boven ^

Met behulp van de zintuigen verken je waar je nu in het vak staat, en waar je naartoe zou willen. De pelgrimstocht vindt plaats in een ruimte waar veel te zien, voelen en ruiken valt: kunstproject Pelgrimsdieren.

Het project bestaat uit acht keramische beelden van dieren, fabels van deze dieren, natuurlijke geuren, acht beschrijvingen van de effecten hiervan op de psyche (samen vormen deze het pelgrimsparfum) en een tableau. Het kunstproject kan, als ware het een reisgids, door de diverse zintuiglijke facetten ingezet worden om in complexe levensfases persoonlijke inzichten te krijgen. Was te zien bij Symposium Voedsel voor de ziel " VGVZ Vereniging Geestelijke Verzorgers, Ede | Tentoonstelling Raw Materials, kasteel Groeneveld Baarn | Revalidatiecentrum | Overbosch, Hilversum | Huize Het Oosten, Bilthoven  Het project kan op aanvraag bij uw organisatie worden geplaatst.

Informeert u naar de mogelijkheden. (contact)

Overzicht van de beelden: pelgrimsdieren 

VIDEO van het project>

Scent lab marriott.jpg
SCENT lab
 

Het SCENT Lab is een ‘geurwerkplaats’ waarbij gedurende de avond deelnemers van uw event kunnen aanschuiven en kunnen kennis maken met de wereld van geur. Er zijn interactieve geurraadsels, challenges en geurbelevingen voor elke mood en gewenst level met het nodige  'educatainment' .

Naar boven ^

Er wordt gewerkt op basis van natuurlijke geuren.

Het Scent lab was te beleven tijdens Senses of Travel voor Marriott in Amsterdam en Brussel

Offerte aanvraag >

HOVO dag (raw materials) .jpeg
Geurkunst
met cursusdag verbeeldingskracht

Kunst als leidraad om anders te 'zien', oefeningen in verbeeldingskracht.

" De Kunst van het Mogelijke' 

Geurkunst tentoonstelling met cursusdag i.s.m. Prof. Hans Alma.

Naar boven ^

Deze cursusdagen werden georganiseerd in samenwerking met HOVO (Hoger Onderwijs voor Ouderen). 

Op aanvraag kunnen dergelijke cursusdagen - geur en kunst- door mij op maat worden georganiseerd.

Offerte aanvraag >

Natuurhistorisch Museum
Geur en geurkunst
in het museum

Een speciale geurroute die de dialoog met de vaste collectie stukken aangaat, bijpassende geurkunst of een rondleiding met geur door de expositie: geur in context. 

Naar boven ^

Informeer naar de mogelijkheden voor een speciale geurkunstroute langs uw collectie, of een rondleiding met geur door uw museum of tentoonstelling. Op de foto ziet u bezoekers tijdens een speciaal gemaakte geurkunstroute in het Natuurhistorisch museum in Rotterdam.

Deze musea gingen u voor>

MIN_fin_Cedar_tree_Heritages|_foto-_©Nic
Geurkunst
in uw bedrijf

Geurkunst is bijzonder geschikt om locatie geplaatst te worden. Ze kunnen een ontmoetingsplek vormen in het hart van een bedrijf of centrum om van gedachtes te wisselen of inspiratie op te doen.Lease van de  geurkunst is mogelijk. 

Naar boven ^

Argumenten die pleiten voor de keuze van gebruikmaking van geurkunst is de eenvoud van de plaatsing hiervan. Een ander voordeel van geurkunst kunnen we vinden in de mogelijkheid om eenvoudigweg na een bepaalde periode het kunstobject om te wisselen voor een nieuw object of installatie. Waarna opnieuw de cyclus van nieuwsgierigheid, communicatie en interactie en gunstig effect van de gekozen geur kan worden ervaren. De geurkunst  kan samenhangen met thema’s die op dat moment vragen oproepen, met producten of collectie stukken door de achterliggende geschiedenis te verbeelden, ze een bepaalde ‘state of mind’ kunnen oproepen etc.  Hierboven  (foto Nick Bookelaar) ziet u de serie Cedar tree heritages in het Ministerie van Financiën in Den Haag, hier geïntegreerd in een tijdelijke  'Contemplation zone'.

Kijk in mijn portfolio GEURKUNST voor de werken 

Odorama_ Claudia De Vos _ Kyphi.jpg
Geur als
Olfactory event

Een lezing met performance (met publieksparticipatie.

 'Kyphi' is een van mythische tempelgeuren uit het oude Egypte.

 Naar boven ^

Hierbij wordt met behulp van narrative storytelling en een vleugje humor een aantal antieke geur-rituelen uit de tempel nagespeeld.

Tijdens de performance. Was te zien bij Mediamatic Amsterdam tijdens "Odorama".

Impressie video >

Geurroute voor blinden
Geur en levensvragen
Geurkunst cursusdag
Scent lab
Geurinhetmuseum
Geurkunst in uw bedrijf
olfactory event
bottom of page