top of page

Geurpsychologie voor iedereen, een aromatisch kompas in de wereld van essentiële oliën

 

Benieuwd wat andere lezers van het boek vinden? Lees mee

"Een heel interessant boek welke ervoor zorgt dat je belevingswereld "verruimt". Naast het feit dat het boek prettig leest, staat het ook nog boordevol met leuke weetjes en tips. Dit in combinatie met de reiservaringen en beschreven kunstwerken van de schrijfster maakt het een mooi geheel. Verder heeft het boek mij weten te inspireren om eens buiten de "gebaande paden" te gaan "ruiken". Een mooi voorbeeld en praktische toepassing is het "conditioneren" van het geheugen met geuren. Het koppelen van geuren aan mooie gebeurtenissen was voor mij dan ook een geheel nieuwe ervaring. 

Kortom: een aanrader om aan te schaffen, te lezen (en nog eens te lezen!)   (bron; L.M. R., provincie Utrecht)

"Geuren kunnen mooie dingen doen voor ons. We hebben allemaal wel een geur die ons herinnert aan een bepaalde situatie, zoals bijvoorbeeld die fijne vakantie of dat heerlijke gerecht van oma! In dit boek wordt uitgebreid uitgelegd hoe geuren werken op ons brein en op ons lichaam. Maar ook hoe je geuren kunt inzetten om jouw brein te trainen. Daarnaast worden er 55 geurprofielen besproken (van Anijs tot Zeewier). Dit is sowieso een van mijn favoriete boeken over aromatherapie, alleen al om de mooie uitleg bij heel veel aspecten!" (bron:Purebyme)

"Geuriger kan het niet. Net uit gelezen , dit heerlijke boek. Ik zal het nog herhaaldelijk ter hand nemen. Er staat namelijk zoveel informatie die de moeite waard is om te herlezen. Daarbij is de vrolijke positieve schrijfstijl prikkelend en maakt dat je je neus achterna wil. Ook een kijkje in de keuken van de “ geurkunst “ met prachtige foto’s van het beeldende werk van de auteur. Een dubbele aanrader." (Bron bol.com)

 

"Een leesbaar en compleet boek over geurpsychologie. Een fijn, leesbaar boek met ontzettend veel interessante informatie over geuren. Wil je meer weten over geuren en de effecten van allerlei geuren op je gemoedstoestand, dan is dit boek een verademing naast alle ingewikkelde teksten die hierover te vinden zijn. Interessante theorieën worden helder uitgelegd, vijftig geuren/ ingrediënten worden inhoudelijk toegelicht en er wordt interessante informatie gedeeld over de toepassing van geurkunst. Evenals praktische tips." (Bron: bol.com)

 

"Etherische oliën en ons psychische welbevinden. Een zeer volledig boek over etherische oliën en hun bruikbaarheid in het dagelijkse leven. Hoe kun je welke oliën inzetten om je dag (of je leven) wat lichter, aangenamer of juist diepgaander te maken? Niet alleen een keur aan (makkelijk terug te zoeken) informatie over de oliën en hun werking op de psyche, maar ook prettig geschreven achtergrondinformatie. Ik heb het boek in een avond helemaal doorgekeken, maar zal het zeker vaker pakken om er weer stukjes uit te gebruiken. Ik vind het heel bijzonder wat je met geuren kunt doen."

(Bron: bol.com)

"Claudia de Vos - geurpsycholoog en beeldend kunstenaar- schreef een verrassend veelzijdig boek.
Vanuit onverwachte invalshoeken krijgt de aromatherapie nieuwe dimensies en diepere lagen.
Al lezend word je meegenomen op een boeiende reis waar je mooie en waarschijnlijk ook nieuwe ervaringen meebeleeft. Ook in praktische zin geeft haar boek een absoluut nieuwe kijk op de tóch al grote rijkdom van etherische oliën. Kortom, een AANRADER!!!" Jan Verstappen 
(Bron: Sjankara.nl)

"Er gaat een geur-wereld open. Nooit geweten dat er zoveel te vertellen valt over geuren en de psychologie erachter. Blij verrast met dit complete geurboek. Zeer vlot en toegankelijk geschreven, wetenschappelijke feiten worden afgewisseld met leuke weetjes. Interessant voor zowel de professional als de hobbyist. Het boek maakt je alert op geur(beleving) en nodigt uit hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast mooi naslagwerk." (Bron: bol.com)

"Een geweldig boek. Een geweldig boek nog niet zoiets in het Nederlands geschreven. Duidelijk en bloemrijke taal. Een aanrader voor iedereen." (Bron: bol.com)

"Dit boek is een absolute aanrader. Het nodigt je uit in de wereld van geur en wat voor invloed dit op jou heeft. Het is duidelijk, helder geschreven met een persoonlijke touch. Zo neemt Claudia je mee in deze onzichtbare wereld waar we allemaal mee te maken hebben. Waar ieder een eigen herinnering heeft aan een bepaalde geur. Voor mij superhandig en onmisbaar in mijn privéleven en in mijn praktijk!"(Bron: bol.com)

"Een ware verrijking van je geurkennis. Leest lekker, echt interessant! Heb het ook cadeau gegeven."(Bron: bol.com)

"Dit boek gaf mij veel nieuwe inzichten in hoe geur en psyche met elkaar gekoppeld zijn. Ik vind het superleuk om daar nu, met dit boek, zelf mee te experimenteren. Het geeft ideeën voor eigen rituelen en dieper zelf inzicht. Het concept van het geurkompas is goed onderbouwd en het vormt een duidelijk geheel. Ik vind het gebruik van de theorie van Jung echt vet. Ik kan het zeer aanraden aan mensen die meer tools willen om tot zichzelf te komen." (Bron: bol.com)

bottom of page