top of page
  • Foto van schrijverAMBASS'ODOR

Aromatherapiekaarten speciale editie 2022


Something old...something new


Het is alweer even geleden dat de aromatherapiekaarten verschenen. In 2006 in Nederland en België, twee jaar later konden onze Duitstalige buren met de kaarten aan de gang. De kaarten zijn ontstaan uit een passie om meer mensen met aromatherapie bekend te maken. Bewust ruiken kan voor zoveel extra levensvreugde zorgen! En omdat ik ook erg houd van dingen maken, ging ik aan de slag. Met de ontwerpen op zak ging ik naar een uitgever. Ik weet nu dat het best naïef was om te denken dat dit 'zomaar' zou worden uitgegeven. Maar omdat er nog niet zoiets was, ging de uitgever mee in het avontuur. En zo waren daar ineens (nou ja, ineens) de aromatherapiekaarten, zelfs in drie landen.


Op dat moment stond ik nog redelijk aan het begin van mijn 'geurcarrière'. De kaarten waren een eerste samenvoeging van de werking van geur (van essentiële olie) met het Jungiaanse gedachtegoed. Deze beknopte informatie heeft in mijn boek Geurpsychologie voor iedereen (2020, uitgeverij Akasha) alle ruimte gekregen. Naast goed toepasbare informatie over geurpsychologie, het aromatisch kompas, zijn er in het boek 55 plantenprofielen uitgebreid beschreven. Een heel fijn naslagwerk.


Maar ja, een 'kaartje trekken' blijf natuurlijk ontzettend tof… Je krijgt altijd de kaart die je niet verwacht. (Of eigenlijk wel, als je eerlijk bent 😏)


Het mooie van het trekken van een kaart is dat je kunt gaan herkennen wat er op dat moment voor thema’s in je onbewuste spelen. Het universele begrip (de affirmatie) op de kaart nodigt je uit tot een reis naar binnen: herken je het thema? Wanneer je tijdens je ‘reis naar binnen’ (een meditatie, wandeling, overpeinzing etc.) ook de geur ruikt, ontstaat er- behalve door de werking van de geur - ook nog eens een extra verbinding met het thema. De volgende keer wanneer je dezelfde geur ruikt, haal je dat gevoel gemakkelijk op. En kun je stap voor stap tot meer inzicht komen.

Deze manier van werken met geur is geurpsychologie. Het is het jezelf conditioneren met een geur, gebruikmaken van de effecten van essentiële olie en de relatie met onze persoonlijke ervaringen en de culturele en historische achtergrond van die bepaalde geur of plant. Ik leg uit in mijn boek hoe dat werkt en geef ook op verzoek een masterclass over dit onderwerp.


De aromatherapiekaarten

Regelmatig krijg ik een mailtje of de kaarten toch misschien nog ergens te verkrijgen zijn, want de eerste aromatherapiekaarten zijn inmiddels uitverkocht. Blijkbaar is er nog steeds behoefte aan de kaarten. Daarom heb ik deze opnieuw, in een kleine oplage en in eigen beheer, laten drukken in een nieuw jasje. De kaarten hebben nu een spiraalbinding en vormen zo een boekje.


Someting old and something new..

De kaarten hebben de oude vormgeving; het leek me daarom leuk om als extraatje ook een aantal 'Aromindfulness' afbeeldingen in kleur uit mijn boek 'Geurpsychologie voor iedereen' toe te voegen.


Waar het boekje openvalt: dat is jouw kaart. Wil je de kaarten los gebruiken: buig dan de spiraal binding open en haal de pagina's los. De pagina’s zijn als kaart met voor- en achterkant gedrukt.


De kaarten hebben dit keer een spiraalbinding en vormen zo een boekje. Met als extraatje ook een aantal ‘Aromindfulness’ afbeeldingen in kleur uit mijn boek 'Geurpsychologie voor iedereen'!

Wil je de kaarten los gebruiken: buig dan de spiraalbinding open en haal de pagina’s los (ze zijn als kaart met voor- en achterkant gedrukt)


Word je helemaal blij van dit nieuws: je kunt ze bij mij bestellen voor € 15,- (+€ 4,60 verzendkosten met track en trace)

Stuur me een mail (via deze link) met je naam en adres. Ik stuur je dan de betaalgegevens. Zodra het bedrag ontvangen is gaan de Aromatherapiekaarten editie 2022 op de post.


Het Boek 'Geurpsychologie voor iedereen' is te verkrijgen in de boekhandel en bij de uitgever.


'Geurpsychologie voor iedereen' Een aromatisch kompas in de wereld van essentiële oliën | Claudia de Vos | Paperback | Geïllustreerd | € 24,50 | 344 blz. | ISBN 9789460151989 | uitgeverij Akasha


Meer lezen? Op mijn website Geurambassadeur.nl vind je heel veel informatie.

Lekker luisteren: de radio-items vind je op mijn soundcloud.

Kijken: ga dan naar mijn geurambassadeur YOUTUBE kanaal

Komen ruiken kan uiteraard ook: maak dan een afspraak voor een geursessie.Comments


bottom of page